Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Puun ja muovin yhdistäminen avaa uusia mahdollisuuksia

Lena Jenytin (Lena.Jenytin a plastics.fi), 7.2.2013

Yhdistämällä puu ja muovi saadaan tuotteelle uusia ominaisuuksia. Uusien ominaisuuksien myötä myös tuotteen kustannustehokkuutta pystytään nostamaan. Merkittävää on, että materiaaleja pystytään hyödyntämään entistä tehokkaammin ja kierrätykselle saadaan suurempi rooli.

Muovepron seminaarissa 15.2.2013 Mikkelissä esitellään kokemuksia ja uusimpia sovelluksia komposiiteista. Puuta ja muoveja yhdistämällä luodaan pohjaa kokonaan uudenlaisille materiaali- ja tuoteratkaisuille, joissa kierrätys, vihreät arvot ja kestävä kehitys korostuvat. ”Muovien ja komposiittien kohdalla ekologisuutta ei koskaan korosteta liikaa!" kertoo TkL Jukka Silén, Tampereen teknillisen yliopiston Muovepro-hankkeen projektipäällikkö.

Muovin ja puun yhdistelmää käytetään muun muassa UPM ProFi –komposiitissa. Pääosin kierrätysmateriaalista valmistettu komposiitti on osoittautunut lujaksi ja hyvin kosteutta kestäväksi. Materiaali ei "harmaannu" valon vaikutuksesta ja se sietää hyvin UV-säteilyä. Innovatiivinen raaka-aine antaa komposiittimateriaalille ainutlaatuisen ilmeen ja luonnollisen tunnun. ”Komposiitin pääraaka-aineena ovat puhtaat muovipolymeerit ja puuperäiset kuidut, jotka syntyvät UPM:n tarralaminaattituotannon sivutuotteina”, TkL Piia Peltola sanoo.

Puun ja muovin yhdistämistä ja siitä saatavia teknisiä ja liiketaloudellisia hyötyjä pohditaan Tampereen teknillisen yliopiston järjestämässä MUOVEPRO-iltapäiväseminaarissa 15.2.2013. Muovepro seminaarisarjassa esitellään niitä mahdollisuuksia, joita voidaan saavuttaa, kun puu ja muovi yhdistetään samaan komposiittiin. Seminaareissa esitellään myös niihin liittyviä kokemuksia teollisuudesta sekä soveltavan tutkimuksen uusimpia saavutuksia.

Muovepro-seminaari järjestetään 15.2.2013 Mikkelin Turvallisuus- ja materiaaliteknologian innovaatiokeskuksen (TUMA) koulutustilassa (1. krs, Sammonkatu 12, Mikkeli). Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja siihen ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet.


Lisätietoja:
• Jukka Silén, Tampereen teknillinen yliopisto, Materiaalioppi, Mikkelin yksikkö, +358 500 625108, jukka.silen a tut.fi
(uutinen päivitetty 27.6.2013, linkit ohjelmaan ja ilmoittautumiseen poistettu)

Takaisin